Laster Hendelser

« All Hendelser

Introkurs i bruks- Haugesund

april 3 - april 5

kr1700

Instruktør: Marthe Sjølyst

Dato: 03-05. april

Sted: Haugalandet

Pris: 1700 kr

Visste du at hundens sterkeste sans er luktesansen? Hunden har en enorm kapasitet når det gjelder nesearbeid.
Introkurs i bruks er for deg som ønsker å lære mer om spor og rundering for aktivisering eller rettet mot prøver og konkurranser.

 

På dette kurset tar vi for oss forskjellige innlæringsmetoder av spor. Dette er en fin øvelse som passer for alle hunder. Vi tilpasser kurset individuelt noe som gjør at du og din hund får mest mulig ut av kurset.
Etter endt kurs vil du sitte med verktøy som gjør at du kan trene spor på egenhånd.Rundering er en øvelse som blir brukt av redningshunder, patruljehunder i forsvaret og politiet. Det er også en populær konkurransegren innen brukshundsporten NBF.
Rundering er en overværsøvelse som går ut på at hunden skal finne mennesker som ligger skjult i terrenget. Hunden bruker luktesansen for å finne figuranter (mennesker) som gjemmer seg.
I rundering skal hunden, på førers kommando, avsøke et anvist område på to sider av en vei eller sti mens fører beveger seg fremover på stien/veien. Ved funn av person eller gjenstad, skal hunden melde fra til hundefører ved hjelp av halsmelding eller bringkobbel.Rundering er en gøy og sosial øvelse, som bygger samarbeid og mestringsfølelse hos både hund og fører.

På kurset gjennomgår vi:

  • Teori
  • Belønningsteknikk
  • Hvordan legge spor
  • Innlæring av spor
  • Innlæring av søksmønster til rundering
  • Meldingsformer
  • Figurantarbeid

Kurset er et innføringskurs, og det kreves ingen forkunnskaper hos hund eller fører.


Tidspunkter: 

Fredag 3. april: kl 18.30- Teori

Lørdag 4. april: 11.00- 16.00

Søndag 5. april: 11.00-16.00


Om instruktøren: 

Marthe Sjølyst er utdannet instruktør hos NKK og har jobbet med hund siden 2005. Hun har siden dette holdt hundekurs fra grunnleggende nivå til konkurranserettet trening i lydighet og brukshundarbeid.  Marthe har sammen med sine hunder konkurrert i elite lydighet, A rundering (NBF), IPO III, SL III, spor (NBF), rallylydighet og har godkjent redningshund gjennom Norske Redningshunder.

Marthe fikk sin første hund i 2000. Dette var en blandingshund border collie/australsk kelpie. Siden 2007 har Marthe drevet aktivt med sine malinois. Hun har nå hundene Extra og Action som trener og konkurrerer i bruks, lydighet og rallylydighet, samt at Action er godkjent redningshund.

Marthe tilbyr positiv undervisning i hundetrening fra valpkurs til konkurranserettet trening i lydighet, spor, rundering og rallylydighet.

Se våre kurs i Haugesund her. 

Marthe Sjølyst
Telefon: 934 56 557
E-post: marthe@nordog.no

 

Velg kurs:

Har du vært på kurs hos Nordog tidligere?

Jeg har forstått, og godtar at påmeldingen er økonomisk bindende.

Jeg bekrefter at jeg deltar på kurset på eget ansvar, og at jeg selv er ansvarlig for skader jeg eller min hund måtte forårsake. Jeg vil ikke rette erstatningssøksmål mot instruktøren eller Nordog om jeg eller min hund skulle bli skadet i forbindelse med kurset.

Detaljer

Start:
april 3
Slutt:
april 5
Kostnad:
kr1700
Hendelse Kategorier:
,

Arrangør

Nordog- Haugesund

Sted

Nordog Haugesund
Torvastad Norge + Google Map
Hjemmeside:
www.nordog.no