Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

 • Dette event har allerede funnet sted.

Introkurs i bruks- Tromsø- FULLT

4. september 2021 @ 11:00 5. september 2021 @ 16:00

Visste du at hundens sterkeste sans er luktesansen? Hunden har en enorm kapasitet når det gjelder nesearbeid!

Introkurs i bruks er for deg som ønsker å lære mer om spor og rundering for aktivisering eller rettet mot prøver og konkurranser. På dette kurset tar vi for oss forskjellige innlæringsmetoder av spor. Dette er en fin øvelse som passer for alle hunder. Vi tilpasser kurset individuelt noe som gjør at du og din hund får mest mulig ut av kurset.
Etter endt kurs vil du sitte med verktøy som gjør at du kan trene spor på egenhånd.

Rundering er en øvelse som blir brukt av redningshunder, patruljehunder i forsvaret og politiet. Det er også en populær konkurransegren innen brukshundsporten NBF.
Rundering er en overværsøvelse som går ut på at hunden skal finne mennesker som ligger skjult i terrenget. Hunden bruker luktesansen for å finne figuranter (mennesker) som gjemmer seg.
I rundering skal hunden, på førers kommando, avsøke et anvist område på to sider av en vei eller sti mens fører beveger seg fremover på stien/veien. Ved funn av person eller gjenstad, skal hunden melde fra til hundefører ved hjelp av halsmelding eller bringkobbel. Rundering er en gøy og sosial øvelse, som bygger samarbeid og mestringsfølelse hos både hund og fører.  


På kurset gjennomgår vi:

 • Teori
 • Belønningsteknikk
 • Hvordan legge spor
 • Innlæring av spor
 • Innlæring av søksmønster til rundering
 • Meldingsformer
 • Figurantarbeid

Kurset er et innføringskurs, og det kreves ingen forkunnskaper hos hund eller fører.Kursdatoer:

 • Lørdag 04. september kl 11.00-16.00
 • Søndag 05. september kl 11.00-15.00

Om instruktøren

Benedicte Forsaa er utdannet instruktør hos Forsvarets hundeskole og Norsk kennel Klub (NKK). Hun er i dag hundefører i Forsvaret og tjenestegjør med Malinoisen Tyr samt trener opp rekrutten Zet. 

Benedicte bruker positive treningsmetoder, og tilpasser metoder og trening til hver enkel ekvipasje/individ. Les mer om Benedicte her.

Marthe Sjølyst er utdannet instruktør hos NKK og har jobbet med hund siden 2005. Hun har siden dette holdt hundekurs fra grunnleggende nivå til konkurranserettet trening i lydighet og brukshundarbeid.  Marthe har sammen med sine hunder konkurrert i elite lydighet, A rundering (NBF), IPO III, SL III, spor (NBF), rallylydighet og har godkjent redningshund gjennom Norske Redningshunder.

Marthe bruker positive treningsmetoder, og tilpasser metoder og trening til hver enkel ekvipasje/individ. Les mer om Marthe her.

Informasjon

Avdeling:Tromsø
Kurs:Introkurs i bruks
Instruktør:Benedicte Forsaa og Marthe Sjølyst
Sted:Tromsø/Ramfjorden
Oppstart: 04. september
Tidspunkt:11.00
Pris: 2100 kr

Har du spørsmål? Ta kontakt: 

Benedicte Forsaa
Telefon: 48110951
E-post: Benedicte@nordog.no


Grunnet retningslinjene fra Helsedirektoratet i forbindelse med Covid-19 (koronavirus) vil kurs avholdes på en litt annen måte i tiden fremover. 

 • Det kan komme to deltagere per hund .
 • Alle må holde 1-2 meter avstand.
 • Pga. smittefare ønsker vi ikke å dele ut godbiter eller låne ut leker. Ta derfor med nok godbiter og evt. egne leker.
 • Vi anbefaler alle å benytte seg av Antibac. Dette vil vi ha med på kursplassen.

Personer som ikke får delta:    Personer som er smittet av korona, sitter i karantene eller som har symptomer på luftveisinfeksjon (feber, sår hals, rennende nese, hoste eller nedsatt allmenntilstand) får ikke delta på kurs.   


  Velg kurs:

  Jeg har forstått, og godtar at påmeldingen er økonomisk bindende.

  Jeg bekrefter at jeg deltar på kurset på eget ansvar, og at jeg selv er ansvarlig for skader jeg eller min hund måtte forårsake. Jeg vil ikke rette erstatningssøksmål mot instruktøren eller Nordog om jeg eller min hund skulle bli skadet i forbindelse med kurset.

  kr.1800

  Nordog- Tromsø

  View Arrangør Website