Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

 • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Introkurs i bruks- Haugesund – FULLT

29. mai 2020 31. mai 2020

Instruktør: Lisbeth Ludvigsen Dato: 29.-31. mai Sted: Haugalandet Pris: 1700 kr
Visste du at hundens sterkeste sans er luktesansen? Hunden har en enorm kapasitet når det gjelder nesearbeid. Introkurs i bruks er for deg som ønsker å lære mer om spor og rundering for aktivisering eller rettet mot prøver og konkurranser.
 
På dette kurset tar vi for oss forskjellige innlæringsmetoder av spor. Dette er en fin øvelse som passer for alle hunder. Vi tilpasser kurset individuelt noe som gjør at du og din hund får mest mulig ut av kurset. Etter endt kurs vil du sitte med verktøy som gjør at du kan trene spor på egenhånd.Rundering er en øvelse som blir brukt av redningshunder, patruljehunder i forsvaret og politiet. Det er også en populær konkurransegren innen brukshundsporten NBF. Rundering er en overværsøvelse som går ut på at hunden skal finne mennesker som ligger skjult i terrenget. Hunden bruker luktesansen for å finne figuranter (mennesker) som gjemmer seg. I rundering skal hunden, på førers kommando, avsøke et anvist område på to sider av en vei eller sti mens fører beveger seg fremover på stien/veien. Ved funn av person eller gjenstad, skal hunden melde fra til hundefører ved hjelp av halsmelding eller bringkobbel.Rundering er en gøy og sosial øvelse, som bygger samarbeid og mestringsfølelse hos både hund og fører.

På kurset gjennomgår vi:
 • Teori
 • Belønningsteknikk
 • Hvordan legge spor
 • Innlæring av spor
 • Innlæring av søksmønster til rundering
 • Meldingsformer
 • Figurantarbeid
Kurset er et innføringskurs, og det kreves ingen forkunnskaper hos hund eller fører.

Tidspunkter: 
Fredag 29. mai: kl 18.00- Teori Lørdag 30. mai: 11.00- 16.00 Søndag 31. mai : 11.00-16.00

Grunnet retningslinjene fra Helsedirektoratet i forbindelse med Covid-19 (koronavirus) vil kurs avholdes på en litt annen måte i tiden fremover. 

 • På kursområdet kan det være maks seks deltagere + instruktør. Dette vil si at det kun kan komme en person pr. hund.
 • Alle må holde 1-2 meter avstand.
 • Pga. smittefare ønsker vi ikke å dele ut godbiter eller låne ut leker. Ta derfor med nok godbiter og evt. egne leker ?
 • Vi anbefaler alle å benytte seg av Antibac. Dette vil vi ha med på kursplassen.
Personer som ikke får delta: 
Personer som er smittet av korona, sitter i karantene eller som har symptomer på luftveisinfeksjon (feber, sår hals, rennende nese, hoste eller nedsatt allmenntilstand) får ikke delta på kurs. 

Om instruktøren:  Lisbeth Ludvigsen er instruktør hos Norske Redningshunder og har drevet aktivt med hund siden 2000. Lisbeth har sammen med sine hunder konkurrert i bruks, lydighet, rallylydighet og har hatt to godkjente redningshunder gjennom Norske Redningshunder. I 1995 fikk hun border collien Nico. Han var en stallhund som var med når Lisbeth instruerte i sprang og dressur. I 2000 fikk Lisbeth Tundra av Nangijala da hun skulle avlives av eier. Tundra var en hund med store utfordringer noe som har lært Lisbeth utallige ting om trening av hund. Tundra lærte Lisbeth mye om forståelsen av hund og det å være rettferdig i treningen.  Siden det har hun hatt rasen malinois. Nå har Lisbeth hundene Kylling og Pling. Kylling er godkjent redninghund og konkurrerer i rallylydighet. Pling konkurrerer i rallylydighet og lydighet, og har store ambisjoner i bruks. Lisbeth tilbyr positiv undervisning i hundetrening fra valpkurs til konkurranserettet trening i lydighet, spor, rundering og rallylydighet.   Marthe Sjølyst Telefon: 934 56 557 E-post: marthe@nordog.no  

  Velg kurs:

  Har du vært på kurs hos Nordog tidligere?

  Jeg har forstått, og godtar at påmeldingen er økonomisk bindende.

  Jeg bekrefter at jeg deltar på kurset på eget ansvar, og at jeg selv er ansvarlig for skader jeg eller min hund måtte forårsake. Jeg vil ikke rette erstatningssøksmål mot instruktøren eller Nordog om jeg eller min hund skulle bli skadet i forbindelse med kurset.

  Detaljer

  Start:
  29. mai 2020
  Slutt:
  31. mai 2020
  Kostnad:
  kr1700
  Kategorier for Arrangement:
  ,

  Arrangør

  Nordog- Haugesund

  Nordog Haugesund

  Torvastad Norge + Google-kart
  View Sted Website

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *